Обмін заручниками завершився

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.12.2017 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28214

За підтвердженою сторонами інформацією на Донбасі завершився обмін заручниками.

Про це заявляють українська сторона і представники сепаратистів.

Як повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, українській стороні передали 74 заручників, які перебували у полоні на Донбасі.

«Добрі новини, про які вже можна говорити. Процес обміну завершився. Українська сторона отримала 74 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Вони повертаються додому!», – написала Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Також про завершення обміну заручниками повідомив речник президента України Святослав Цеголко.

У свою чергу, бойовики угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявили про завершення обміну, проте зауважили, що кількість звільнених уточнюється.

Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода з місця обміну, угруповання «ДНР» передало Києву 58 утримуваних громадян, серед них – релігієзнавець Ігор Козловський.

Раніше 27 грудня відбувся обмін заручниками між Києвом і угрупованням «ЛНР». Українській стороні видали 16 людей, військових і цивільних, на підконтрольну бойовикам територію Луганщини повернулися, за даними представників сепаратистів, 73 людини (раніше заявляли про 99 осіб, але частина відмовилася повертатися).

На сьогодні на Донбасі запланований обмін заручниками за формулою «306 (тих, видачі кого домагаються підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)».

Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований. 25 грудня Ірина Геращенко з посиланням на дані СБУ повідомила, що на окупованій території Донбасу утримуються 170 заручників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.