“Репортери без кордонів” закликають визволити з російського концтабору Асєєва

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 28.12.2017 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28219

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає окупаційну владу на Донбасі звільнити журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з початку червня 2017 року.

Про це заявив голова відділу Східної Європи і Середньої Азії цієї організації Йоганн Бір.

"Блогер Едуард Неделяєв, який уже більше року перебував під вартою з боку луганських сепаратистських сил, був випущений 27 грудня 2017 року в рамках обміну в’язнів з Києвом... Ми закликаємо сепаратистів також негайно випустити журналіста Станіслава Асєєва", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що заарештований у листопаді 2016 року в "ЛНР" Неделяєв був засуджений до 14 років ув’язнення за "шпигунство" та "підбурювання до ненависті". Асєєв був затриманий за подібні звинувачення в "ДНР".

Як повідомлялося раніше, Асєєв (який публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками ОРДО.

Васін співпрацював з низкою українських ЗМІ: "Зеркало недели. Украина", "Украинская неделя" і проектом Радіо Свобода "Радио Донбасс.Реалии".

27 грудня відбувся найбільший з часу військової агресії на Донбасі обмін заручниками. Україна отримала 73 полонених, натомість віддала 233 особи. Загалом кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, наразі становить 170 осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.