Путін піарнувся: запропонував забрати українську військову техніку, захоплену росіянами 4 роки тому

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.01.2018 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28246

Президент РФ Владімір Путін заявив, що українські кораблі в Криму “в жалюгідному стані”. Утім, за його словами, Росія може допомогти транспортувати їх в Одесу з анексованого півострова.

2014 р. Спецназ ГРУ штурмує українські військові кораблі

Російський президент Владімір Путін заявив, що Москва готова передати Україні бойову техніку останньої, яка залишається в Криму після виходу звідти Збройних сил України через анексію півострова росіянами у 2014 році.

"Ми готові передати військові кораблі Україні, авіаційну техніку, бронетехніку", - заявив Путін у Москві у четвер, 11 січня, повідомляє "Інтерфакс". За словами Путіна, українське обладнання перебуває "у жалюгідному стані", оскільки роками "ніким не обслуговувалося".

Президент РФ також заявив про готовність допомогти із транспортуванням кораблів до Одеси. Утім, додав він, "значний запас боєприпасів" не підлягає перевезенню, тому Москва пропонує Києву надіслати своїх фахівців для допомоги в їхній утилізації на місці.

Офіційний Київ ще не коментував заяву Путіна.

На початку 2017 року в командуванні Військово-морських сил України заявляли, що позиватимуться до міжнародних судів для отримання від РФ компенсації або повернення захоплених в Криму кораблів. За даними міноборони України, з анексованого Криму українському флотові досі не повернули 16 кораблів і суден, серед яких великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", корабель управління "Славутич", корвети "Тернопіль", "Луцьк", "Хмельницький", "Придніпров’я", а також субмарина "Запоріжжя". Київ також закидав Росії розбирання українських кораблів на запчастини для російського флоту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.