США розширили санкції проти ОРДЛО та постачальників турбін до Криму

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 26.01.2018 19:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28297

Міністерство фінансів США оголосило про розширення існуючого переліку санкцій, введених проти Росії через її дії в Україні.

До санкційного переліку США було додатково включено 21 особу та 21 організацію.

Під санкції потрапило 11 професійних російських сепаратистів в Україні, зокрема так званих посадовців ДНР/ЛНР. Так, до санкційного переліку увійшов міністр вугілля та промисловості так званої ЛНР Олександр Мельничук, якого пов’язують з представником близького оточення Януковича Сергієм Курченком. Курченко також перебуває під санкціями.

Під санкції потрапив заступник міністра енергетики Росії Андрєй Черезов та глава "Технопромекспорт" Сєргєй Топор-Гілка, а також власне компанія "Технопромекспорт", йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США. Саме цю компанію підозрюють в здійсненні поставки турбін Siemens на електростанції в Криму.

Серед російських компаній, які потрапили під санкції, зокрема, є EVRO POLIS, компанія, пов’язана з Євгєнієм Пригожиним – російським олігархом, близьким до Путіна. Саме цю компанію підозрюють в тому, що вона сприяла корупційним надходженням для режиму Путіна, які той отримував у відповідь на допомогу Башару Асаду отримати контроль над сирійською нафтою, як повідомляє преса.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.