«Кримські санкції» США будуть чинними до деокупації півострова

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.02.2018 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28384

«Кримські санкції» будуть чинними до повної деокупаціі півострова.

Про це 26 лютого заявила посол США в Україні Марі Йованович на міжнародному форумі «Окупований півострів: 4 роки опору», повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Сполучені Штати Америки ніколи не приймуть тимчасової окупації Криму. Санкції щодо Криму залишаться доти, поки росіяни не залишать півострів», – сказала Йованович.

Посол відзначила, що Росія продовжує систематично порушувати права людини на півострові.

«Російські сили безпеки продовжують тиск на опозицію. Їхня тактика включає нові викрадення людей, тортури, депортації і залякування. Навіть мирні зустрічі заборонені за російськими законами», – додала посол.

У Києві 26 лютого відбувається четвертий міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору».

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити «Днем опору Криму російській окупації». У цей день у 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти.

В Україні і в усьому світі 26 лютого проводяться акції, дискусії, форуми, мітинги, ходи на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.