«Газпром» не виконує рішення арбітражу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.03.2018 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28399

НАК «Нафтогаз України» здивована рішенням ПАТ «Газпром», яке відмовилось постачати газ у березні.

Газпром виставив рахунок в рамках контракту, зміненого Стокгольмським трибуналом. Нафтогаз оплатив цей рахунок, повідомив Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Компанія розцінює відмову Газпрому від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу. Нафтогаз планує вимагати від Газпрому компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

«Ми зробили передоплату за російський газ, оскільки виконуємо рішення Стокгольмського арбітражу. Відмовляючись постачати газ, за який було внесено передоплату, Газпром унеможливлює виконання Нафтогазом рішення суду щодо закупівлі мінімальних контрактних обсягів газу», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

За словами Коболєва, за чотири роки закупівлі Нафтогазом газу у європейських постачальників не було жодного випадку, коли б компанія не отримала паливо, за яке заплатила.

Нафтогаз закликає європейських партнерів проаналізувати надійність контрагента, який може виставити рахунок, отримати гроші і відмовитись постачати газ.

«Ми також радимо нашим європейським колегам замислитись, чи варто дозволяти такому контрагенту посилювати свій і без того значний вплив на їх ринок за рахунок будівництва Північного потоку – 2», – підкреслив Коболєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.