Газова війна 3.0. Міллер другий день заявляє журналістам про розірвання українського контракту без жодного офіційного підтвердження

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.03.2018 19:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28411

“Газпром” направив офіційне повідомлення в “Нафтогаз України” про розірвання контрактів на поставку і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

Про це заявив голова російської компанії Алєксєй Міллер, передає УП з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Стокгольмський арбітражний суд, керуючись подвійними стандартами, прийняв асиметричне рішення щодо контрактів на поставку і транзит газу з "Нафтогаз України". Таким чином, рішення Стокгольмського арбітражу суттєво порушило баланс сторін за даним контрактом", - заявив глава "Газпрому".

"При цьому арбітраж своє рішення аргументував різким погіршенням економічного стану справ в Україні. Ми категорично проти, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми в Україні. У такій ситуації для "Газпрому" продовження дії цих контрактів є економічно не вигідним і не доцільним. "Газпром" змушений негайно почати процедуру розірвання цих контрактів в судовому порядку", - зазначив Міллер.

Нагадаємо, "Газпром" після рішення Cтокгольмського арбітражу не в свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

Від "Аратти": про розірвання контрактів з Україною Міллер заявляє журналістам другий день поспіль. Але наразі ці слова не знайшли офіційного підтвердження.

На офіційному сайті "Газпрому" відсутня будь-яка інформація про Стокгольмсьий арбітрж і про відмову виконувати його рішення. Також немає жодної згадки про заяви Міллера про розірвання контрактів будь з ким.

На офіційному сайті "Нафтогазу" також немає підтвердження отримання офіційного повідомлення "Газпрому" про початок процедури розірвання контрактів з постачання та транзиту газу.

І на останок. Слова Міллера про те, що "...арбітраж своє рішення аргументував різким погіршенням економічного стану справ в Україні". - є його особистою фантазією, оскільки такої згадки в офіційних документах трибуналу немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.