Які реформи ЗСУ потрібні для наближення до стандартів НАТО

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 23.04.2018 16:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28581

Україна має впроваджувати комплексні реформи та провести реструктуризацію всіх структур Збройних сил України.

Про це розповів генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО генерал-лейтенант Ян Брукс на прес-конференції в рамках Міжнародного тижня НАТО в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насаперед йдеться про реформи комплексні, які дадуть можливість зокрема забезпечити демократичний цивільний контроль за збройними силами. Другий елемент цієї реформи - це реструктуризація всіх структур Збройних сил України у відповідності до тих структур і схем, які ми звикли використовувати в НАТО. Третій момент, коли йдеться про підготовку, то йдеться про конкретні підрозділи. І тут, відповідно, також потрібно зосереджувати увагу, щоб вони готувались у відповідності до стандартів, які визначені як НАТО, так і Україною. І нарешті, останній важливий елемент - це оперативна взаємосумісність", - наголосив Брукс.

Він зауважив, що саме взаємосумісність має відбуватись як на технічному рівні з дотриманням стандартів, так і взаємосумісність на людському рівні. При цьому представник НАТО зазначив, що процес досягнення такої взаємосумісності може тривати десятки років.

Як повідомлялося раніше, в Україні стартував Міжнародний тиждень НАТО в Україні.

У ході Міжнародного тижня експерти НАТО, науковці та посадові особи ознайомлять слухачів Національного університету оборони України ім.Черняховського із перспективами розвитку Альянсу та напрямами співробітництва з ЄС. Також учасники розглянуть сучасні гібридні загрози, реагування НАТО на них, а також ознайомляться з західною оцінкою Росії.

Захід триватиме з 23 по 27 квітня 2018 року в приміщенні Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.