Українські танки не поступаються західним аналогам

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.05.2018 11:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28630

Під час практичної фази міжнародних навчань Combined Resolve X, які проходять на військовому полігоні поблизу міста Хохенфельс, Німеччина, танки Т-84 довели свою високу ефективність у ході учбових боїв з технікою НАТО.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Під час виконання маршу танковий взвод 14 окремої механізованої бригади на Т-84, спільно з ротою десантників з 79 десантно-штурмової бригади, декілька разів вступали в бій з умовним противником, який вів вогонь із засідок.

"В ході зіткнень було підбито декілька ворожих танків “Abrams”. Без значних втрат зведеному підрозділу ЗС України вдалося дістатися точки призначення", – повідомляє Міністерство оборони України деталі виконання учбових вправ у рамках навчань Combined Resolve.

Необхідно зазначити, що під час цих навчань використовується сучасна лазерна система імітації бою MILES, яка дозволяє практикувати пряме збройне зіткнення з високою реалістичністю.

Основні бойові танки Т-84, які беруть участь у навчаннях, були у цьому році відремонтовані та модернізовані силами ДП "Завод ім. Малишева" та "ХКМБ ім. Морозова", що входять до складу ДК "Укроборонпром". Фахівцями підприємств були проведені процедури перевірки, відновлення або повної заміни всіх основних вузлів та агрегатів. Була здійснена заміна електронних систем, в тому числі – встановлені цифрові захищенні радіостанції, а також проведена модернізація прицільного комплексу.

Т-84 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. Він оснащений 125-мм гарматою з автоматом заряджання, яка, в тому числі, здатна вести вогонь керованими високоточними протитанковими ракетами із дальністю знищення цілей біля 5 км. Завдяки 1200-сильному двигуну майже 50-тоний Т-84 може розвивати швидкість до 70 км/год. За захист танку відповідає найсучасніший український динамічний захист та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.