Безлад на дорогах: лише кожен п’ятий винуватець смертельних ДТП сів за ґрати

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 25.07.2018 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28832

Торік лише кожен п’ятий винуватець смертельної ДТП отримав вирок у вигляді реального позбавлення волі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"У минулому році до суду було скеровано 1689 обвинувальних актів по смертельних ДТП. А за перше півріччя цього року – вже 1031. А у 2017 році із 1324 засуджених за справами зі смертельними ДТП до позбавлення волі були засуджені 276 осіб, тобто лише кожний п’ятий винуватець", - написала Сарган.

Вона також висловила переконання, що є очевидною необхідність посилення відповідальності за скоєні злочини на дорогах. "Переконана, прокуратура ініціюватиме відповідні законодавчі зміни, а парламент їх розгляне якнайшвидше", - зазначила Сарган.

За її словами, генпрокурор тримає на контролі розслідування усіх резонансних ДТП, де загинули люди. “Маємо гарну співпрацю з Національною поліцією у розслідуванні таких злочинів. Можу сказати, що патрульні здебільшого діють правильно і жорстко щодо тих, хто скоїв злочин на дорозі”, - наголосила Сарган.

Як повідомлялося раніше, увечері 24 червня водій автомобіля Hummer збив на смерть неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди, але згодом його затримали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.