Ситуація на фронті: активність армійських корпусів 8-ї армії РФ дещо зменшилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.08.2018 18:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28862

Упродовж минулої доби, 01 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 21 раз відкривав вогонь по позиціях наших військ. Важке озброєння не застосовувалося.

Про це повідомив прес-центр ООС.

На Луганському напрямку противник 6 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил біля Кримського. Ворог вів вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи що обороняються на цьому напрямку вживали адекватних заходів для примушення противника до припинення вогню. Разом з цим, російські найманці знову здійснили провокацію і обстріляли зі стрілецької зброї позиції наших військ біля Станиці Луганської на ділянці розведення сторін, чим вкотре зірвали виконання рішення Тристоронньої контактної групи. Цією, вже традиційною для них акцією, ворог демонструє своє небажання рухатися у бік деескалації конфлікту та відійти від лінії зіткнення на визначені відстані. Втрат серед особового складу наших військ на цьому напрямку не допущено.

На Світлодарському напрямку ворог вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших позиціях в районах Травневого та Новолуганського. При цьому по захисниках Травневого вівся інтенсивний та зосереджений вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Підрозділи Об’єднаних сил вживали активних заходів з залученням чергових вогневих засобів та підрозділів бойової охорони. В ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкове поранення.

На Донецькому напрямку російські окупанти вели прицільний вогонь по позиціях наших військ в районах населених пунктів Мар’їнка та Новомихайлівка. На підступах до Мар’їнки ворог зосередив вогонь по одному з наших опорних пунктів з застосуванням станкових протитанкових гранатометів, а позиціях в районі Новомихайлівки вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали легкі поранення. Чергові вогневі засоби та підрозділи Збройних Сил України на цьому напрямку залучалися до виконання заходів з примушення противника до припинення вогню.

На Маріупольському напрямку ворог також проявляв активність і застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Всього за минулу добу тут зафіксовано 7 випадків порушення встановленого перемир’я. Під ворожим вогнем опинилися захисники Лебединського, Талаківки, Павлополя, Гнутового та Водяного. Втрат особового складу та озброєння на Маріупольському напрямку не допущено. Об’єднані сили, у зв’язку з веденням вогню противником, здійснювали перевірку чергових вогневих засобів та розрахунків колективної зброї, які залучалися до чергування. Завдяки цьому ситуацію на Маріупольському напрямку було стабілізовано та взято під повний контроль.

Упродовж минулої доби також виявлено відсутність одного військовослужбовця підрозділу Об’єднаних сил, який виконував завдання на передовій позиції. Вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження та обставини зникнення.

Противник протягом доби, для розвідки наших позицій, тричі застосовував безпілотні літальні апарати різних типів. Всі вони були вчасно ідентифіковані та супроводжені. Для заборони їх діяльності застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Новолуганського, Лебединського, Гнутового та Широкиного. По захисникам Водяного, окрім цього, ворог відкривав вогонь з 82-мм міномету. Внаслідок чого двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали осколкові поранення. Для стабілізації ситуації на цьому напрямку та придушення вогневих засобів противника, Об’єднані сили вживали адекватних заходів.

Таким чином ситуація на лінії зіткнення залишалась контрольованою та характеризувалась зниженою активністю противника у порівнянні з минулою добою. Разом з тим противник продовжує ігнорувати умови режиму припинення вогню, продовжує обстріли наших позицій, у тому числі й із застосуванням забороненими Мінськими домовленостями озброєння.

Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання в посиленому режимі та вживають активних заходів щодо примушення противника до припинення вогню. За уточненими даними розвідки, внаслідок систематичного ігнорування вимог щодо припинення вогню в бік позицій Збройних Сил України, п’ять бойовиків російсько-окупаційних військ загинуло та четверо отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Об’єднані сили продовжують реалізовувати рішення Командувача Об’єднаних сил щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так правоохоронці Луганщини зі складу Об’єднаних сил затримали колишнього бойовика так званої «ЛНР», на рахунку якого озброєне захоплення адміністративних будівель в Луганську.

Зокрема з лютого 2014 року бойовик виступав у місті Сєверодонецьк із закликами державного перевороту та псевдо референдуму. Згодом вступив до НЗФ, які дислокувались у захопленій будівлі СБУ. Отримавши форму та зброю, здійснював охорону території прилеглої до СБУ, видавав бойовикам озброєння та боєприпаси, спостерігав за полоненими, які утримувались у будівлі. Пізніше, будучи гранатометником, приймав активну участь у боях поблизу Райгородка, в захопленні Луганського військкомату, військової частини та Луганського прикордонного загону, під час якого були поранені 11 прикордонників. Згодом у затриманого бойовика стався конфлікт із ватажком бойовиків Павлом Дрьомовим і він втік аж у російське місто Воркута. Декілька днів тому бойовик за російським паспортом повернувся в Сєвєродонецьк, де і був затриманий поліцейськими.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об’єднаних сил за минулу добу вилучено з незаконного обігу 325 грам марихуани, 75 кущів коноплі, 12 електронно-часових пристроїв без детонаторів до снарядів БМ-21 «Град», 3 електронно-часових пристроїв з детонаторами до снарядів БМ-21 «Град», 4 дистанційні артилерійські трубки, 135 набоїв калібру 5.45 м та 1 калібру 7.62 мм.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 20 тисяч осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 44 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Так вчора на КПВВ «Майорське» прикордонний наряд спільно зі співробітниками ДФС в ході огляду особистих речей виявили та вилучили у жінки недійсний паспорт виданий у так званій «ДНР». Громадянку та недійсний паспортний документ передано співробітникам поліції.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, від благодійних організацій, військовослужбовці Об’єднаних сил доставили медикаменти, засоби гігієни Волноваській районній лікарні. Крім того вчора українські військові забезпечили супровід і охорону ремонтній бригаді, яка відновила водонапірну вежу у Кам’янці.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.