У США викрили міжнародну банду шахраїв

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.08.2018 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28870

Міністерство юстиції США ідентифікувало чотирьох російських громадян, заарештованих ФБР в Нью-Йорку за підозрою у відмиванні грошей та шахрайстві.

Прес-секретар Департаменту юстиції Ніколь Навас Оксман заявила 6 серпня російському інформаційному агентству ТАСС, що минулого тижня були затримані Кирило Дедусєв, Олексій Ливадний, Микола Тупікін і Станіслав Лисицький.

Громадянство п’ятого підозрюваного, Максима Суверина, не уточнюється.

24 липня Державний департамент США предявив Дедусєву, Лівадному, Тупікіну та Лісицькому з 25 осіб, переважно з колишніх радянських республік, звинувачення у схемі багатомільйонного шахрайства і відмивання грошей.

За словами прокурорів, угруповання складалася з семи громадян Росії, п’яти громадян Грузії, чотирьох громадян Азербайджану, трьох з Казахстану, двох з Латвії, двох громадян України, а також громадян США та Туреччини.

7 серпня у МЗС Казахстану заявили, що в цій справі затримали троє казахських громадянок, чиї особисті дані не розголошують.

Російське посольство у Вашингтоні заявило, що йому відомо про чотири арешти російських громадян, додавши, що уважно стежить за розвитком ситуації.

Згідно з обвинувальними висновками, поданими 24 липня, підозрювані публікували фальшиві оголошення про продаж автомобілів, і після того, як клієнти сплачували кошти, вони зникли. Як стверджує обвинувачення, підозрювані створили низку підставних компаній, за допомогою яких здійснювалася шахрайська діяльність, викравши у жертв близько 4,5 мільйонів доларів.

Підозрюваним загрожує до 30 років позбавлення волі за шахрайство та до 20 років позбавлення волі за відмивання грошей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.