Тривають державні випробування нової крилатої ракети

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2018 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28908

Крилата ракета, яка розроблена ДККБ “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, успішно пройшла вогневі випробування, вразивши морську ціль на відстані у 100 км.

Про це повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

В ході випробувань були перевірені льотні характеристики та всіх систем ракети, включаючи високоточну систему наведення. Пуск нової ракети, яка призначена для знищення наземних та морських цілей, пройшов на півдні Одеської області.

"Секретар РНБО і керівник "Укроборонпрому" доповіли про успішний пуск української крилатої ракети. Триває успішне випробування вітчизняних крилатих ракет, здатних знищувати будь-які морські та наземні цілі й забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів. Продовжуємо зміцнювати обороноздатність наших Збройних Сил", – заявив Президент України Петро Порошенко.

Створення нової крилатої ракети є важливим елементом значного підвищення ефективності берегової оборони, яка отримає зброю, здатну знищувати противника на до цього недосяжних відстанях.

"Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів, за потреби, навіть в портах їх базування", – наголосив Олександр Турчинов.

Зазначимо, що ця крилата ракета розроблена ДККБ "Луч" у рамках стратегічної програми "Ракетний щит", та виробляється у тісній кооперації з іншими підприємствами "Укроборонпрому" та іншими представниками оборонно-промислового комплексу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.