Авіація НАТО вчиться захищатися від російських агресорів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.09.2018 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28977

Британські, французькі, італійські й німецькі реактивні літаки імітували перехоплення над Західною Європою в рамках навчань НАТО зі стримування російських літаків від входження в повітряний простір альянсу.

Навчання НАТО 12 вересня відбулися в той час, як Росія проводить одні зі своїх наймасштабніших військових маневрів.

НАТО регулярно тримає в стані бойової готовності близько 60 реактивних літаків для захисту свого повітряного простору. У 2016 році зареєстрували рекордні 870 перехоплень російських літаків у Балтійському регіоні, повідомляє Радіо Свобода.

Найбільші ж після закінчення Холодної війни навчання НАТО Trident Juncture 2018 («Єдиний тризуб») пройдуть в жовтні – листопаді цього року.

Як напередодні повідомила офіційний представник Північноатлантичного союзу Оана Лунгеску, підготовка до маневрів йде повним ходом.

Мета навчань – перевірити, чи готовий військовий союз відповісти на нові види загроз, в тому числі «витончені техніки гібридної війни і пропаганди».

Раніше країни Заходу звинувачували Москву в проведенні «гібридних» атак. У документах НАТО сказано, що союзники відпрацюють великомасштабні операції, а також розгортання і транспортування військ.

Навчання пройдуть в два етапи – з 25 жовтня по 7 листопада і з 14 по 23 листопада в Норвегії. У них візьме участь рекордна кількість військовослужбовців: 40 тисяч з більш ніж 30 країн – членів і держав – партнерів НАТО.

Після анексії Росією Криму в 2014 році і подальшого розвитку російсько-українського конфлікту Північноатлантичний союз істотно розширив масштаби військових навчань.

11 вересня на російському Далекому Сході стартували найбільші в історії Росії військові навчання «Схід-2018». За даними Міноборони країни, у них візьмуть участь близько 300 тисяч військових, 80 кораблів, 36 тисяч бронемашин, а також більше однієї тисячі літаків. Маневри триватимуть до 17 вересня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.