Ситуація на фронті без суттєвих змін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.12.2018 22:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29230

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил найбільша напруженість відзначається на Луганському та Донецькому напрямках. Під час обстрілів, російські окупаційні війська 5 разів застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, 10 грудня, окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, з загальною витратою 21 мін.

На Попаснянському напрямку, загарбники відкривали прицільний вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях наших військ в районі Новоолександрівки та селища Піски – на Донецькому напрямку. Об’єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення ситуації та готові до більш активних дій. Серед українських військових поранень не зазнав жоден військовослужбовець.

Знову відзначається намагання окупантів відновити напруження на Донецькому напрямку. По позиціях наших військових, в районі населених пунктів Мар’їнка, Березове, Невельське противник відкривав вогонь зі великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зокрема в районі населеного пункту Опитне було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Підрозділи, що обороняються, вжили необхідних заходів для припинення ворожих обстрілів. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку відзначається відносне затишшя. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупанти здійснили обстріл населеного пункту Чермалик.

Об’єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі будуть вживати рішучих заходів.

Упродовж поточної доби, станом на 18.00, російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зокрема, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Опитне на Донецькому напрямку.

Також російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Зайцеве, що на Горлівському напрямку, Мар’їнка, Красногорівка, Невельське, Славне, Північне - на Донецькому напрямку та по населеному пункту Чермалик на Маріупольському напрямку.

Внаслідок бойових дій, поранення отримали два військовослужбовці Об’єднаних сил.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відзначається збільшення вогневої активності противника на Попаснянському напрямку та намагання до загострення ситуації поблизу хутора Вільний, де ворог різко збільшив інтенсивність мінометного вогню, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За уточненими даними розвідки, 10 грудня, одного окупанта знищено, а ще три особи зі складу збройних формувань Російської Федерації отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 4-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 31 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 12 крадіжок;
- 3 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 863 адміністративних правопорушень. Також, виявлено 398 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 5 гранат РГН та одна РГД-5, більше 1 кілограму канабісу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало майже тридцять дві тисячі осіб та 4051 транспортних засоби. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 28 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 72 доручення уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

В районі населеного пункту Золоте у громадянина України виявлено дві гранати РГН із запалами, після чого його було затримано та передано представнику Попаснянського ВП ГУНП в Луганській області.
Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 10 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.