СБУ затримала російських розвідників

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.12.2018 19:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29258

Три “агентурно-бойові групи” російської розвідки затримала на Сході України контррозвідника СБУ, стверджують в українській спецслужбі. Також СБУ оприлюднила дані про 10 найманців приватної військової компанії Вагнера.

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про затримання на Сході країни трьох агентурно-бойових груп головного управління генштабу збройних сил РФ (колишнє Головне розвідувальне управління). Затримання провели співробітники департаменту контррозвідки, повідомляється у четвер, 20 грудня, на сторінці СБУ в Facebook.

"Найближчими днями відбудеться спеціальний брифінг контррозвідки СБУ щодо затримання на Сході України трьох агентурно-бойових груп російської військової розвідки", - зазначили в українській спецслужбі. Інших деталей щодо анонсованого спецбрифінгу контррозвідки в СБУ не надали.

Також СБУ оприлюднила дані про 10 найманців приватної військової компанії Вагнера, які можуть бути причетні до вбивства російських журналістів у Центральноафриканській республіці влітку цього року. За даними СБУ, найманців ПВК "Вагнер" було спрямовано до ЦАР керівництвом головного управління генштабу ЗС РФ ще на початку року. Структурою прикриття терористів нібито є комерційна фірма "М-Фінанс", афільована з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Ці найманці, як зазначають в українській службі безпеки, здійснювали у ЦАР інструкторську підготовку членів місцевих воєнізованих формувань, а також забезпечення таємного вивезення алмазів до Росії.

Журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко були вбиті в ЦАР 30 липня. Росіяни працювали над розслідуванням "Російські найманці" про приватну військову компанію Вагнера - неофіційну військову організацію, яка не входить до складу регулярних збройних сил Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.