Російські військові перешкоджають роботі КПВВ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.12.2018 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29289

Збройні формування РФ та їхні найманці не припиняють створювати складнощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров’ю цивільного населення.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.12.2018, о 10:00 27 грудня на блокпості збройних формувань РФ та їхніх найманців, розташованому на південь від мосту в Станиці Луганській, спостерігачі бачили, що в черзі на перехід до підконтрольних владі України районів чекали приблизно 1300 осіб, а в протилежному напрямку — черг не було.

Приблизно через три години на контрольному пункті в’їзду-виїзду, розташованому на північ від мосту в Станиці Луганській, спостерігачі Місії бачили приблизно 100 осіб у черзі на перехід до підконтрольних владі України районів, а в протилежному напрямку — близько 350 осіб.

Українська сторона СЦКК заявляє, що створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов’язань. Вона закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, забезпечити сприятливі умови здоров’ю цивільного населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.