Кремль посилив ЧФ за рахунок Північного флоту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.01.2019 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29308

9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

Про це повідомив експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

"Вранці 9 січня у Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець "Североморск" (619), проект "Фрегат", по класифікації НАТО - Udaloy", - зазначив Клименко.

"До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Російські суди у Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян зазнали поранень. Під арештом усі вони перебуватимуть до 25 січня 2019 року.

Пізніше адвокат Іллья Новіков повідомив, що під час акту агресії у Керченській протоці російські прикордонники обстріляли українські судна з великокаліберної гармати, витративши близько 1200 снарядів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у Росії - небезпечна кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати країнам-членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччини.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО уважно моніторить ситуацію у Чорному морі і збільшує свою військову присутність в регіоні.

7 січня десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43) увійшов у Чорне море. Пізніше стало відомо, що в Чорне море планує зайти військовий корабель Нідерландів, який очолив одну з постійних груп НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.