Керівник окупаційної адміністрації ОРДО не приховує планів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.01.2019 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29338

Ватажок незаконного угруповання “ДНР” Дєніс Пушилін хотів би окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив в інтерв’ю "Вести Крым", відвідуючи анексований Росією півострів, де взяв участь у мітингу, присвяченому 365-річчю Переяславської ради.

"Ми беремо участь у Мінських угодах – і одне з завдань це, звісно ж, мирним чином вийти на повноцінні території Донецької і Луганської народних республік", – заявив Пушилін.

В Україні перед президентськими виборами він не бачить "кандидатів, які дійсно, а не на словах, були б за мир" і "які замислювалися б про життя і долю жителів Донецької і Луганської народних республік"

Пушилін заявив, що його мета – "інтеграція Донбасу з Росією", необхідність якої йому зрозуміла ще з 1990-х років, коли розпався Радянський союз.

За його словами, "і з донецьким, і з луганським паспортом" люди відчувають себе в Російській Федерації спокійно, та ось виїхати за її межі не можуть.

Ватажок "ДНРівців" же хоче просувати в інші країни "продукцію" ОРДЛО: метал, вугілля, прилади машинобудування і т.п.

"Росія й Україна – чи ж нова держава, я б цього теж не виключав – будуть разом... Кінцева мета – Велика Росія, і це не тільки Україна", – заявив Пушилін.

З весни 2014 року на сході України з подачі Росії почалися сепаратистські акції, які переросли у збройний конфлікт, що триває вже 5-й рік. Частина Донецької області й частина Луганської області тимчасово окуповані, причетні до цього – під санкціями..

Ватажки проросійських бойовиків офіційно не є учасниками тристоронніх переговорів у Мінську, в яких беруть участь Україна, Росія та ОБСЄ, але представників ОРДЛО періодично залучають до переговорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.