Ситуація на фронті: активність росіян зменшилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.01.2019 20:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29347

Минулої доби обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишилась стабільно напруженою.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти чотири рази обстріляли позиції наших військ.

Крім того, ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї населеного пункту ЧЕРМАЛИК на Маріупольському напрямку та з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв представників ДСНС України зі складу Об’єднаних сил, які здійснювали гуманітарне розмінування для забезпечення ремонтних робіт газогону поблизу міста МАР’ЇНКА.

Варто зазначити, що попередньо було задокументовано письмову обіцянку дотримання повного припинення вогню під час проведення ремонтних робіт, але російсько-окупаційні війська відверто та цинічно нею знехтували.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися:

з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ, з окупованого селища БЕЗІМЕННЕ;

з гранатометів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища УКРАЇНСЬКЕ;

з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища СТАРОМИХАЙЛІВКА;

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник обстріляв наші позиції:

з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ–4, з окупованого селища ЗОЛОТЕ–5.

Внаслідок підступних та варварських обстрілів, протягом минулої доби втрат серед військовослужбовців ООС немає, поранено представника ДСНС України зі складу Об’єднаних сил.

У відповідь на обстріли військових злочинців та слуг "русского миру" українські захисники вміло та організовано відповідали у бік ворога, придушуючи вогневу активність.

За даними розвідки, знищено двох російських найманців, ще двоє отримали поранення. Також, знищено БПЛА противника.

Спроби ведення ворогом повітряної розвідки наших позицій були даремними. Засобами Об’єднаних сил подавлено дев’ять випадків застосування противником безпілотних літальних апаратів.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають невідкладних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Об’єднаних сил та мирного населення.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник один раз обстріляв позиції наших військ.

В смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу міста Авдіївка.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються.

Об’єднані сили продовжують стійко виконувати завдання зі стримування російської агресії.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об’єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримується на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом 22 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 33 адміністративні правопорушення у результаті яких затримано п’ять громадян, які підозрюються у співпраці зі злочинною окупаційною владою.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- хуліганство – 8;
- крадіжки – 8;
- незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами – 3;
- незаконний обіг наркотичних засобів – 3.

Із протизаконного обігу та зберігання вилучено:
856 штук набоїв калібру 5,45 мм.;
387 штук набоїв калібру 9 мм.;
дві одиниці гранат РГД-5;
одна граната РГМ.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямкупрослідувало понад 36 тисяч осіб та 4100 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 11 особам.

Особовим складом КПВВ виконано 99 доручень уповноважених державних органів.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, дотримуючись припинення вогню та надають місцевому населеннюдопомогу.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням та захищаючи нашу Батьківщину.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.