Ситуація на фронті: незначне загострення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.01.2019 19:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29369

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил,загострилась.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти п’ять разів обстріляли позиції наших військ.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися:

в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ,з окупованої САХАНКИ – з гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу міста МАР’ЇНКА, з тимчасово непідконтрольного Україні селища ТРУДІВСЬКИЙ – з гранатометів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ"противник обстріляв наші позиції:

поблизу селища КРИМСЬКЕ, з тимчасово непідконтрольного Україні селища СЕНТЯНІВКА – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;

в районі населеного пункту ТРАВНЕВЕ, з окупованого ДОЛОМІТНОГО – з автоматичних гранатометів;

поблизу селища НОВОТОШКІВСЬКЕ, з окупованого населенного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

На зухвалі обстріли російських окупантів та їх найманців, українські захисники миттєво відповідали вогнем у бік противника, не даючи йому жодних шансів.

За даними розвідки, 28 січня, двох російських найманців було знищено та один отримав поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках злочинних дій противника вживають невідкладних заходів з метою збереження життя військовослужбовців Об’єднаних сил та мирного населення.

Також засобами Об’єднаних сил подавлено два намагання застосувати противником безпілотних літальних апаратів.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник п’ять разів обстріляв позиції наших військ. З яких, один раз противник застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

В смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці обстріляли позиції українських військових поблизу селища Новоолександрівка зі стрілецької зброї.

Також позиції наших захисників поблизу Хутора Вільний були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів калібру 82 мм.

В смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" злочинці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції українських захисників в районі міста Авдіївка та з автоматичних гранатометів поблизу селища Богданівка. Також з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв позиції наших військ в районі селища Гнутове.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних не постраждав.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Водночас, незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому режиму припинення вогню.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об’єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримуються на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил задокументовано 41 правопорушення адміністративного характеру. Зокрема, протягом 28 січня, було доставлено до відділів поліції 3 громадян, яким інкримінують зв’язки із незаконними збройними формуваннями на території Донецької та Луганської областей.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
зґвалтування – 1;
тяжке тілесне ушкодження – 1;
грабіж – 1;
крадіжки – 18;
незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами – 3;
незаконний обіг наркотичних засобів –8.

Із протизаконного обігу та зберігання вилучено дві гранати РГД-5.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало понад 31500 тисяч осіб та 3800транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 16 особам.

Особовим складом КПВВ виконано 70 доручень уповноважених державних органів.

Сума контрабанди протягом минулої доби, яка була виявлена представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил склала понад 50 тисяч гривень.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Українське суспільство може бути впевнене, що українські військові гідно захистять суверенітет і незалежність України та її громадян.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.