Працювати в тіні стає невигідно

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.02.2019 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29411

Згідно з розрахунками міністерства економічного розвитку України за дев’ять місяців 2018 року рівень тіньової економіки в країні склав 32 відсотки від ВВП - це найнижчий показник за останні 10 років.

Рівень тіньової економіки в Україні у січні-вересні 2018 року склав 32 відсотки від офіційного ваового внутрішнього продукту (ВВП), поінформувало у понеділок, 11 лютого, міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Це на один відсотковий пункт менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року, йдеться у звіті “Загальні тенденції тіньової економіки в Україні”, оприлюдненому мінекономрозвитку.

Також у міністерстві наголошують, що 32 відсотки від ВВП - це найнижчий рівень тіньової економіки за останні 10 років (згідно розрахунку за період у дев’ять місяців кожного року).

Як зазначають у мінекономрозвитку, зазначений рівень детінізації економіки став можливим завдяки збереженню сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні, посиленню ринкових тенденцій та поступової оптимізації процесів формування цін на внутрішніх ринках, а також збереженню ознак загальної економічної стабілізації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.