Унасестьинетакое. Путін погрожує Європі новими ракетами із совковим минулим

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.02.2019 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29442

У промові перед Федеральними зборами РФ президент Росії Владімір Путін пообіцяв дати асиметричну відповідь на розгортання американцями в Європі ракет середньої та меншої дальності.

Президент Росії Владімір Путін у середу, 20 лютого, виступаючи з промовою до Федеральних зборів РФ, пообіцяв асиметричну відповідь на створення та розгортання американцями в Європі ракет середньої та меншої дальності.

"Росія буде вимушена створити та розгорнути види озброєнь, котрі можуть бути використані не тільки стосовно тих територій, з яких буде виходити відповідна загроза для нас, але й стосовно тих територій, де перебувають центри прийняття рішень щодо застосування ракетних комплексів, що нам загрожують", - цитує Путіна агентство "Інтерфакс".

Російський президент під час промови повідомив про розробку гіперзвукової ракети "Циркон", що буде здатною вражати як морські, так і наземні цілі. За його словами, базуватиметься ця ракета з радіусом дії 1000 кілометрів на підводних човнах. Ще Путін оголосив, що навесні цього року на воду буде спущений перший атомний підводний човен - носій безпілотної системи "Посейдон", а випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат" іде за графіком.

У промові йшлося і про соціальні питання. Також Путін висловив переконання, що Росія зможе а 2023-2024 роках добитися природного приросту населення. "Ми змогли переламати негативні демографічні тенденції на почтаку 2000-х років, коли країна була в дуже складному становищі... Я переконаний, що знову здатні це зробити на рубежі 23-24-х років, добитися відновлення природного приросту населення", - заявив він.

Нагадаємо, що 1 лютого держсекретар США Майкл Помпео оголосив про призупинення участі США у ДРСМД. Наступного дня Путін теж заявив, що його країна принияє участь у договорі. США переконані, що виробництво Росією ракети SSC-8 порушує умови ДРСМД. Москва це заперечує.

До підписання ДРСМД у 1987 році Північноатлантичний альянс розміщував ракети в Європі у відповідь на загрозу застосування ракет з боку СРСР. Ракети середньої дальності вважаються найбільш небезпечними, оскільки здатні досягати цілі упродовж декількох хвилин і не залишають супротивникові шансів підготуватися до удару й відбити його.

Договір про роззброєння був підписаний генеральним секретарем ЦК КПРС Міхаїлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року. Договір є безстроковим, однак кожна сторона має право його розірвати, надавши переконливі докази про необхідність такого кроку.

Від "Аратти": по суті згадування Путіним так званих новітніх ракет, які будуть поставленні на озброєння російської арммії - є суто пропагандистським прийомом психологічного тиску. Бо всі ці проекти - відомі розробки радянського ВПК 80-х років минулого століття. До речі, всі ракети, які вироблялися в СРСР, з початку 70-х були "гіперзвуковими". "Гперзвуковими" є всі радянські винищувачі. Так, особливо нового в них практично немає. Навіть крилата ракета "Калібр" - совкова. Просто на крилату ракету малої дальності поставили більш потужний двигун, що дозволило збільшити радіус гіпотетичного ураження цілі. Модифіковано, точніше, осучаснено, систему наведення з використанням координатного позиціонування GPS і російської ГЛОНАСС. Що правда, російський аналог діючої західної системи позиціонування працює здебільшого, як інстумент пропаганди. Показово, що шоу Путіна з публічним пуском "Калібрів" із кораблів у Каспії по цілям у Сирії фактично зазнав фіаско, бо більшість ракет не те щоб промахнулися, а банально не долетіли й загубилися по дорозі.

"Посейдон" також здебільшого існує у пропаганді і у прототипах, які ще не пройшли випробування. І судячи з усього, цей продукт конструкторських розробок середини 80-х, ще тривалий час існуватиме як суто віртуальна погроза.

Ми навіть не згадуємо про "фішку" пропаганди у вигляді міфічної ракети із ядерним двигуном. По-перше, фахівці фізики не підтверджують, що такий двигун, здатний працювати тривалий час, реально існує. Відомі дослідні зразки пропрацювали менше хвилини. По-друге, така ракета залишатиме радіоактивний "хвіст", який прибрати просто неможливо, отже, буде стовідсотково перехвачена і знищена. Тобто сама ідея такої зброї просто сумнівна. Але, з іншого боку - дозволяє під пропагандистську тріскотню "засвоювати" мільярдні бюджетні "капіталовкладення".

Між тим, гроші, які космічними темпами поглинаються на пропагандистських військових проектах цілком реально перенаправити на соціальні проекти. Тоді точно можна прогнозувати природний приріст населення РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.