Ситуація на фронті залишається напруженою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.02.2019 19:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29462

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил помітно загострилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 16 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 17 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, із загальною витратою 285 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог дев’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ – чотири рази, з території тимчасово окупованих населених пунктів УЖІВКА та ПІКУЗИ – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

двічі – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з тимчасово окупованого села УКРАЇНСЬКЕ – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля селища ПІСКИ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ГІРНИК – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі міста КРАСНОГОРІВКА, з тимчасово окупованого населеного пункту СТАРОМИХАЙЛІВКА – з великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти сім разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил:

біля села НОВОЗВАНІВКА, двічі – з території тимчасово
окупованого селища міського типу КАЛИНОВЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – з мінометів калібрів 120 та 82 мм та озброєння БМП;
поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з території тимчасово окупованого селища МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та зенітної установки ЗУ-23-2;

у районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-1, з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ЛОБАЧЕВЕ, з тимчасово окупованого села ЖОВТЕ – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Починаючи з опівночі й до ранку по взводних опорних пунктах однієї з механізованих бригад, що обороняється на Попаснянському напрямку противник шість разів вів вогонь із різних видів озброєння. Ворог застосував артилерію калібру 122 мм, міномети 120-го та 82-го калібрів, витративши 258 снарядів та мін.

У смузі оборони іншої нашої бригади на Донецькому напрямку ворог вирішив покращити своє тактичне положення. Під вогневим прикриттям гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник намагався змінити позицію. Це вчасно було помічено нашими захисниками.

Навідник гранатометного взводу старший солдат Станіслав Колос вогнем зі свого гранатомету примусив противника припинити переміщення та ведення вогню.
Влучним пострілом старший солдат Колос знищив одну з позицій ворога. Виконуючи черговий постріл по противнику, Станіслав отримав поранення лівої кисті.
Бойові побратими надали військовослужбовцю першу медичну допомогу. Загроз для життя військовослужбовця немає.

За мужність та професійні дії старшого солдата Колоса Станіслава Юрійовича подано до нагородження Командувачем об’єднаних сил.

Всього протягом минулої доби було поранено двоє військовослужбовців. Один захисник загинув.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 24 лютого трьох окупантів знищено та чотирьох поранено.

Також зранку 24 лютого, приблизно о 5.00, під мінометні обстріли окупантів потрапили житлові будинки селищ ЗОЛОТЕ та НОВООЛЕКСАНДРІВКА. З території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК російсько-окупаційні війська вели вогонь по оселях мирного населення з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів 120-го калібру з витратою 34 снаряди та міни. Внаслідок обстрілу зруйновано чотири житлові будинки мирних мешканців.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об’єднаних сил сім разів було придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Протягом поточної доби противник шість разів обстріляв позиції наших військ, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями з витратою 85 снарядів та мін калібрів 122 та 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з мінометів калібру 120 мм – поблизу села ВОДЯНЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

зі стрілецької та снайперської зброї – у районі населених
пунктів ХУТІР ВІЛЬНИЙ, НОВООЛЕКСАНДРІВКА та НОВГОРОДСЬКЕ;

з ручних та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, один отримав поранення.

Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння.

Втрати противника уточнюються.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об’єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контролюється.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 165 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено шість громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло 26 тисяч осіб та понад три тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 15-ти особам.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів КРИНИЧНЕ, РОТИ та ВОЗДВИЖЕНКА. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. У населеному пункті СЄВЕРОДОНЕЦЬК передано гуманітарну допомогу Луганському обласному дитячому будинку.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.