БЮТ стурбований підривною діяльністю більшовиків. Коаліція свідомо руйнує державу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.05.2007 17:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2947

Блок Юлії Тимошенко надзвичайно стурбований тим, що переговорний процес між головними політичними учасниками стосовно підготовки дострокових виборів до Верховної Ради України VI скликання перемістився глибоко в кулуари.

Політики наглухо зачинилися за дверима кулуарної кухні і ізолювали суспільство від об’єктивної реальної інформації стосовно ходу переговорів, настроїв учасників та прогнозованих результатів подолання політичної кризи в країні, говориться у заяві, переданій прес-службою блоку.

Блок Юлії Тимошенко має гарантії перед суспільством та власними виборцями за відкритість політичної інформації, знання громадянами всіх необхідних фактів, які так чи інакше стосуються і їх інтересів. Блок Юлії Тимошенко вважає, що настав час відкрити українські політичні кулуари і пояснити народові, що ж насправді відбувається за зачиненими дверима високих кабінетів на вулиці Банковій (Секретаріат Президента) та вулиці Михайла Грушевського (Кабінет міністрів, Верховна Рада України).

Сьогодні остаточно зрозуміло, що коаліція національної єдності обрала технологію дестабілізації ситуації в Україні та скасування дострокових виборів до Верховної Ради.

Ця технологія передбачає здійснення ряду послідовних кроків

Крок перший: Тимчасове виключення Віктора Януковича з переговорного процесу

Після того, як прем’єр-міністр Віктор Янукович 4 травня 2007 року погодився на проведення дострокових виборів до Верховної Ради України після розмови з Президентом Ющенком В.А., всередині Уряду, Партії регіонів та коаліції національної єдності розпочався корпоративний бунт. Януковича було виключено на кілька днів з переговорного процесу (власне поїздка прем’єр-міністра до Барселони для проведення операції на коліні пояснюється його політичним, а не фізіологічним станом). Насправді мова йде про усунення В.Януковича від переговорів стосовно долі майбутніх виборів, а також про усунення того ж таки В.Януковича, як можливого кандидата на посаду прем’єр-міністра України після проведення дострокових виборів до парламенту.

Крок другий: Нейтралізація впливу Президента України на виборчий процес

З цією метою коаліція розробила план систематичних, затяжних та, по суті, безплідних переговорів Президента України Віктора Ющенка і прем’єр-міністра Віктора Януковича з метою затягування розв’язання кризи та скасування виборчого процесу загалом. Фактично мова йде про заведення виборчого процесу в глухий кут з попутною дискредитацію президентської влади.

Крок третій: Формування „похоронної команди” дострокових виборів – Робочої групи.

Скасувати процес підготовки до дострокових виборів було вирішено з допомогою технології робочої групи, яка, по суті, перетворилася на похоронну команду. Дискусії про пакетне голосування, організацію Реєстру виборців, долю Конституційного суду і т.д. переслідували лише одну мету – затягування переговорів і відтягування виборів на невизначені строки. Члени „Робочої групи” від коаліції національної єдності отримали вказівки блокувати виборчий процес і гальмувати домовленості. Фактично їх поведінка зводилася до виконання директиви, що нагадувала інструкцію Льва Троцького часів Брестського миру: „Не капітулювати, але й жодних мирних угод не підписувати

Крок четвертий: Мобілізація людських ресурсів

Уже після досягнення формальної згоди між президентом В.Ющенком та прем’єр-міністром В. Януковичем щодо проведення дострокових виборів, коаліція національної єдності невмотивовано поновила мобілізацію людей та централізованого їх звезення до Києва для участі в акціях протесту, що само по собі переслідує за мету, дестабілізацію ситуації в країні.

Крок п’ятий: Реанімація корумпованого Конституційного суду

В середині травня 2007 року Коаліція національної єдності ухвалила рішення про підготовку до силового розв’язання конфлікту. З цією метою була затіяна авантюра з незаконного поновлення на посадах суддів Конституційного суду Сюзанни Станік та Валерія Пшеничного, а також звільнення з посади голови Конституційного суду Івана Домбровського. Очікується, що вже в четвер, або в п’ятницю (24-26 травня) буде оголошено рішення Конституційного Суду про незаконність указу Президента України щодо дострокового припинення повноважень Верховної ради V-го скликання та проведення дострокових парламентських виборів. У такий спосіб коаліція та уряд наче б то здобувають удавану легітимність та отримують карт-бланш на силовій сценарій розв’язання кризи за рахунок ресурсів, що перебувають у розпорядженні центральної виконавчої влади.

Крок шостий: Формування конституційної більшості

З середини травня, Коаліція національної єдності, після нетривалої перерви, поновила процес рекрутування до парламентської більшості депутатів зі складу фракцій Блоку Юлії Тимошенко та „Нашої України”. На реалізацію цього проекту виділено кілька сот мільйонів доларів. На сьогодні мова йде про кооптацію до складу більшості депутатів з демократичних фракцій для доведення кількості коаліції до 300-330 голосів задля реалізації силового сценарію. Впродовж всього минулого тижня депутати демократичних фракцій почали отримувати нові фінансові пропозиції з боку більшості про перехід до складу коаліції національної єдності.

Крок сьомий: Привласнення стратегічних об’єктів національної промисловості та „приватизація” бюджетних коштів і земельних ресурсів

А) Впродовж всього часу проведення безплідних переговорів Партія регіонів та її сателіти прагнуть перетворити Державний бюджет України на власний виборчий бюджет, з якого черпатимуться ресурси для виконання соціальних зобов’язань перед суспільством, адже за 10 місяців свого урядування Кабінет міністрів Януковича так і не спромігся “покращити життя уже сьогодні” для громадян України.

Б) На два Укази Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради прем’єр-міністр Віктор Янукович та голова Фонду державного майна Валентина Семенюк синхронно відповіли наказом по ФДМУ та постановою Уряду про форсовану приватизацію. В цьому випадку мова йде не просто про чергову хвилю роздержавлення майна, а про остаточне і повне розорення України, як власника стратегічних підприємств та об’єктів. Схеми, які будуть втілюватися в життя за цим сценарієм передбачають захоплення державних об’єктів бізнес-колами коаліції так само, як були захоплені ВАТ “Комсомольське рудоуправління”, ХК „Луганськтепловоз”. На черзі ВАТ „Одеський припортовий завод”, ВАТ „Київський мотозавод”, „Укртелеком”, Південний машинобудівний завод, Національні авіалінії. В липні готуються на приватизацію дев’ять регіональних енергогенеруючих компаній, ВАТ “Луганський акумулятор”, „Росава”, Макіївський металургійний завод”, „Сумихімпром” і т.д. Загалом мова йде про 548 об’єктів, з них: 140 – пакети акцій більше ніж 50%. Процес розбазарювання державної власності має закінчитися до кінця жовтня 2007 року – тобто до періоду, який коаліція обрала як оптимальний для можливого проведення виборів до Верховної Ради.

В) Окрім того, продовжується форсоване вимивання коштів з бюджету Верховної Ради України. Зокрема половина складу фракції Партії регіонів отримала квартири чи компенсації на них. Мова йде про немалі кошти – від 200 до 350 тисяч гривень на одного депутата. Коаліція прагне цілком опанувати бюджет українського парламенту до жовтня 2007 року.

За підрахунками експертів, кожен зайвий день відтягування дострокових виборів в умовах цілеспрямованого вимивання коштів з державного бюджету України, бюджету парламенту, проведення авантюр з землею комунальної власності (апробованих у Києві разом з Черновецьким), організації, проведення махінацій з приватизації стратегічних об’єктів української промисловості і т.д. коштуватиме українській державі від п’ятдесяти до ста мільйонів доларів. В цьому контексті закиди коаліції про дорожнечу проведення самих парламентських виборів виглядають по-блюзнірськи.

Ситуація, яка сьогодні склалася в країні, є надзвичайно критичною і загрожує зривом виборчого процесу та, як наслідок, втратою державного суверенітету України.

В цій ситуації Блок Юлії Тимошенко наполягає на наступних невідкладних діях:

1. Припинити будь-які безплідні, безпредметні та беззмістовні переговори з представниками коаліції національної єдності щодо затягування виборчого процесу та перенесення виборів.

2. Скликати Раду національної безпеки та оборони України і ухвалити рішення про забезпечення Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної ради України та проведення дострокових виборів до Верховної Ради України 24 червня 2007 року.

3. Генеральній прокуратурі України унеможливити антиконституційну діяльність частини суддів Конституційного Суду, які взяли курс на правове обслуговування силового розв’язання політичної кризи в країні.

4. Заслухати на засіданні Ради національної безпеки та оборони України весь склад Центральної виборчої комісії щодо ходу виборчого процесу та перешкод, які виникають в ході його організації. Зобов’язати ЦВК дати роз’яснення щодо пролонгування термінів реєстрації партій і блоків для участі у виборчій кампанії 24 червня 2007 року, проведення з’їздів щодо затвердження списків кандидатів у народні депутати та передвиборчих програм партій та блоків, формування виборчих комісій і т.ін., тобто забезпечити безперешкодне входження у виборчий процес всіх політичних партій та блоків, які бажають прийняти участь у виборах 24 червня 2007 року.

5. До проведення позачергових виборів до Верховної Ради України тимчасово припинити приватизацію стратегічних об’єктів державної власності, оскільки вона проводиться корумповано, непрозоро і неконкурентно.

6. Блоку Юлії Тимошенко та „Нашій Україні” провести з’їзди і ухвалити рішення про анулювання фракцій цих політичних сил у Верховній Раді для того, щоб запобігти незаконному відновленню роботи парламенту, який припинив своє існування після відповідного Указу Президента України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.