У Кремлі вже запустили тезу про сумнівну легітимність виборів в Україні

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.03.2019 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29482

Прем’єр-міністр РФ Дмітрій Медвєдєв заявив, що “жорстка і брудна виборча кампанія” в Україні викликає побоювання в легітимності майбутніх виборів.

Про це він заявив в інтерв’ю болгарській газеті "Труд" напередодні свого візиту до Болгарії, пише "Інтерфакс".

"На Україні йде жорстка, брудна виборча кампанія з виборів президента. Спостерігаючи за нею, ми в Росії поки не розуміємо, з ким на Україні можна розмовляти. Але в будь-якому випадку ми будемо поважати вибір наших сусідів, вибір українців. І будемо відкриті до діалогу з новим керівництвом, якщо воно буде в ньому зацікавлене", - сказав Медвєдєв.

За його словами, важливо, "чи буде ця перемога чесною, чи будуть ці вибори легітимними, без фальсифікацій".

"Недавні події змушують підозрювати найгірше. Кампанія з виборів президента країни проходить із грубими порушеннями загальноприйнятих демократичних норм. У тому числі норм, якими керуються європейські країни", - сказав глава уряду РФ.

Він заявив, що буквально на старті передвиборного марафону Київ "під надуманими приводами" закрив виборчі дільниці в своїх дипломатичних і консульських установах на території Росії.

"Близько 3 мільйонів громадян України, які живуть і працюють у Росії, втратили можливість проголосувати. Це явне обмеження виборчих прав українських громадян", - вважає Медвєдєв.

Крім того, за його словами, Україна порушує порядок спостереження за ходом голосування.

"Громадянам Росії було заборонено брати участь у спостереженні за виборами - навіть у складі моніторингових місій по лінії ОБСЄ. Це серйозне порушення Україною власних міжнародних зобов’язань. Таке вкрай рідко зустрічається на практиці. Очевидно, правлячому режиму є що приховувати", - заявив Медвєдєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.