Ситуація на фронті: російська артилерія гатила зі 152 мм гармат

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.03.2019 20:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29502

Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил 6 березня суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Загалом зафіксовано дев’ять обстрілів позицій наших військ, при цьому 11 разів ворог застосував важке озброєння, ведучи вогонь виключно з окупованих населених пунктів.

Вперше з початку року російсько-окупаційні війська застосували артилерію калібру 152 мм. Загалом під час обстрілів противник витратив 131 снаряд та міну.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв наших захисників чотири рази:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території села САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу села ВОДЯНЕ, з населеного пункту УЖІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

біля села ГНУТОВЕ, з території населеного пункту ВЕДЕНСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

у районі населеного пункту БОГДАНІВКА, з території населеного пункту ПЕТРІВСЬКЕ – зі стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв наші позиції п’ять разів:

у районі селища НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території населеного пункту БАЙРАК – з мінометів калібру 120 мм;

поблизу села КАТЕРИНІВКА, з території населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з мінометів 120-го калібру та великокаліберних кулеметів;

у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території селища ГОЛУБІВСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї та з території селища міського типу ДОНЕЦЬКИЙ – з артилерійських систем калібрів 152 та 122 мм;

біля села КРИМСЬКЕ, з території села ЖОЛОБОК – з мінометів 120-го калібру.

Втрат серед наших захисників немає.

Також російсько-окупаційні війська обстріляли з артилерії калібру 122 мм населений пункт НОВОЛУГАНСЬКЕ з витратою 10 пострілів. Було пошкоджено господарчі будівлі та лінію електропередач.

За уточненими даними, 5 березня близько 16 години з території окупованого села ГОЛЬМІВСЬКИЙ ворог здійснив обстріл населеного пункту ТРАВНЕВЕ із застосуванням гранатомета РПГ-7, у результаті чого було пошкоджено житловий будинок та лінію електропередач.
Постраждалих серед цивільного населення немає.

Жоден обстріл противника не залишався безкарним. За даними розвідки, двох окупантів ліквідовано, ще трьох – поранено. Також знищено військовий вантажний автомобіль противника.

Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил шість разів було придушено намагання противника застосувати для ведення повітряної розвідки безпілотні літальні апарати.

Протягом поточної доби противник шість разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, і при цьому двічі застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Окупанти обстрілювали підрозділи Об’єднаних сил з мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв наші позиції у районі населеного пункту ПІСКИ зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази відкривав вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 82 мм – у районі села КРИМСЬКЕ;
двічі, з мінометів калібру 82 мм та протитанкових ракетних комплексів – поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ;

зі стрілецької зброї – біля селища НОВОЛУГАНСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів троє наших захисників отримали поранення.

На обстріли противника наші захисники щоразу відповідали адекватним вогнем. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронні органи, а також інші військові формування зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства в районі проведення операції. Відповідно до рішення Командувача Об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, здійснюється посилений контрольно-пропускний режим та забезпечення громадської безпеки. Криміногенна ситуація в районі проведення операції під контролем Об’єднаних сил.

Упродовж минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 712 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено 10 громадян, які підозрюються у співпраці із збройними формуваннями Російської Федерації.

В районі проведення операції протягом доби правоохоронцями розкрито 41 злочин, серед яких – три злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнули майже 41 тисяча осіб та понад п’ять тисяч транспортних засобів. З різних причин у пропуску через КПВВ відмовлено 32-ом особам.
З ознаками контрабанди виявлено матеріальних цінностей на загальну суму понад 26 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування, питну воду та медикаменти мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ, ГЛАДОСОВЕ, СЕМИГІР’Я та МИКОЛАЇВКА. Також надано допомогу дитячому садочку у місті МИКОЛАЇВКА та навчально-реабілітаційному центру «Кришталик» у місті РУБІЖНЕ.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Об’єднані сили надійно захищають мирне життя українських громадян.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.