Ситуація на фронті: росіяни знову застосували артилерію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.04.2019 20:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29664

Минулої доби оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилась.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Упродовж доби противник 14 разів порушив режим припинення вогню, при цьому вісім разів – з застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

біля населеного пункту МИКОЛАЇВКА, з населеного пункту СТИЛА – з мінометів калібру 120 мм;

двічі біля населених пунктів АВДІЇВКА і ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з населених пунктів СПАРТАК і МИХАЙЛІВКА – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населених пунктів НОВОГНАТІВКА та ВОДЯНЕ, з населених пунктів СТИЛА і ПІКУЗИ – з великокаліберних кулеметів;

в районі міста МАР’ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вісім разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

чотири рази біля населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

біля населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з мінометів калібру 120 мм;

двічі в районі населених пунктів ПОПАСНА і ШУМИ, населених пунктів КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ і ГОРЛІВКА – з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, з території села ЛОГВИНОВЕ – з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

З метою охвату флангу взводного опорного пункту однієї з механізованих бригад Об’єднаних сил, яка захищає НОВОЗВАНІВКА, противник розпочав висування групи піхоти в смугу забезпечення. Водночас своє переміщення збройні формування Російської Федерації прикривали обстрілами з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Стрілець-снайпер солдат Анатолій Руденко помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив вогонь по ворожій піхоті, примусивши її відступити.

Відступаючи, противник посилив обстріл опорного пункту. Один з артилерійських снарядів вибухнув поблизу Анатолія, у результаті чого він отримав поранення. Йому було надано невідкладну допомогу на місці поранення та евакуйовано. Загрози життю військовослужбовця немає.

За проявлену відвагу Анатолій Руденко буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, трьох – поранено, одного взято в полон.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог один раз намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил спробу противника було зупинено.

Від початку доби ворог шість разів порушив режим припинення вогню, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник п’ять разів обстріляв позиції наших підрозділів:

з озброєння бойових машин піхоти – біля населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ;

з гранатометів різних систем – біля населеного пункту ГНУТОВЕ;

тричі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ТАЛАКІВКА.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем один раз обстріляв наші позиції в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання по захисту чинного законодавства України в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, триває посилений контрольно-пропускний режим та несення патрульно-постової служби в населених пунктах і на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 951 адміністративне правопорушення. За результатами слідчих дій затримано та доставлено до правоохоронних органів особу за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації.

Протягом 24 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 15 злочинів.

24 квітня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 24 тисяч осіб та 2,8 тисяч транспортних засобів. Водночас понад 25 тисяч осіб і близько трьох тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

У пропуску через лінію зіткнення згідно з вимогами чинного законодавства України, відмовлено 39 особам.

Для реалізації соціальних проектів групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил супроводжено представників низки гуманітарних організацій. Також представниками ЦВС забезпечено роботу комунальних служб під час проведення ремонтних робіт на лініях електропередач "СВІТЛОДАРСЬК-МИРОНІВКА" та в районі міста ПОПАСНА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.