ЗСУ отримали чергову партію модернізованих танків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.05.2019 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29680

Держпідприємством “Завод імені В.О. Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром” відремонтовано чергову партію танків “Булат”.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Ці бойові машини захищають українську землю у найгарячіших точках Сходу України та під час реальних боїв зарекомендували себе як надійна та якісна техніка. Фахівцями заводу були відремонтовані двигуни та корпуси бойових машин, а також низку інших комплектуючих.

Нещодавно частина відновлених "Булатів" успішно пройшла приймально-здавальні випробування за участі представників Міноборони. І чергова партія танків передається замовнику.

Танк "Булат" – модернізація основного бойового танку Т-64, під час якої "Булати" отримали новий захист, систему управління вогнем, ракетний комплекс "Комбат" та потужніший двигун. Завдяки цим рішенням вдалось досягнути комплексне підвищення характеристик танка.

Наприклад, модульний комплекс динамічного захисту "Ніж", який встановлено на "Булатах" відмінно зарекомендував себе під час боїв та штатно встановлюються і на модернізовані танки Т-64 зразка 2017 року та Т-80БВ.

У свою чергу, завдяки системі управління вогнем 1А43У з нічним прицільним комплексом, "Булат" може використовувати ракетний комплекс "Комбат", який дозволяє знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 км. Водночас відремонтовані "Булати" отримали систему управління вогнем 1А43У з підвищеними характеристиками та доопрацюваннями, які були продиктовані бойовим досвідом.

За маневреність танка відповідає форсований двигун 5ТДФМ потужністю 850 к.с., який також за досвідом бойових дій отримав підвищенні характеристики, направлені на підвищення його ресурсу та надійності роботи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.