Ситуація на фронті: сьогодні знову росіяни відпрацювали артилерією

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.05.2019 22:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29711

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації дев’ять разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм із загальною витратою 10 мін.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник шість разів порушив режим тиші, з них:

біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

в районі населеного пункту БОГДАНІВКА, з території населеного пункту ПЕТРІВСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі поблизу міста АВДІЇВКА, з населених пунктів КАШТАНОВЕ і СПАРТАК – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку міста ДОКУЧАЇВСЬК – зі станкових протитанкових гранатометів;

біля міста МАР’ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог тричі обстріляв позиції наших захисників:

поблизу населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з напрямку населеного пункту ГОЛУБІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі біля населених пунктів ЛУГАНСЬКЕ і СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з території населених пунктів КАЛИНІВКА і МИКОЛАЇВКА – зі стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. В межах ділянки розведення біля СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА Об’єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали.

За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще двох – поранено.

Від початку доби ворог п’ять разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з мінометів калібру 120 мм – поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил тричі:

з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту ШУМИ;

з ручних протитанкових гранатометів – біля населеного пункту МАЙОРСЬК;

з великокаліберних кулеметів та снайперської зброї – поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 472 адміністративних правопорушення та розкрили 20 злочинів, два з яких пов’язані із незаконним обігом зброї та боєприпасів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

13 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 23 тисяч осіб та 2,4 тисяч транспортних засобів. Водночас близько 24 тисяч осіб і трьох тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 22 особам.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим та багатодітним сім’ям в населених пунктах КОДЕМА, МИКОЛАЇВКА-1, МИКОЛАЇВКА-2 і ДАЧА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.