Росія обіцяє компенсувати збитки від забрудненої нафти у нафтопроводі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.05.2019 10:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29723

Компенсації через забруднення нафти в магістральному трубопроводі “Дружба” виплачуватиме “Транснефть”. В Україні збитки наразі не підрахували.

Російська компанія-монополіст "Транснефть", яка є оператором магістральних нафтопроводів і нафтопродуктопроводів, виплатить компенсації через забруднення нафти в магістральному трубопроводі "Дружба". Про це у четвер, 16 травня, заявив віце-прем’єр РФ Дмітрій Козак.

Він зазначив, що компенсації виплачуватимуться "всім, хто доведе, що у них є реальні збитки". Козак припустив, що вимоги про компенсації пред’являтимуть усі сторони. "Всі з розумінням до цього поставилися, тому не педалюють тему збитків, - наголосив Козак. - Конструктивно поставилися до цієї ситуації і Польща, Україна, і Угорщина, Словаччина".

За словами російського віце-прем’єра, у Росії зараз не займаються підрахунком цих компенсацій, а сфокусовані на фізичному усуненні всіх наслідків. Козак також додав, що з цієї теми невдовзі відбудеться зустріч на високому рівні.

Україна ще не підрахувала збитки

Натомість в українській компанії "Укртранснафта" у відповідь на запит DW 15 травня не змогли уточнити суму, у яку оцінюються збитки для України від "брудної" російської нафти у нафтопроводі "Дружба". "Це питання буде врегульоване згодом в рамках додаткової угоди до чинного договору про транзит російської нафти територією України", - повідомили в компанії.

Між тим президент Білорусі Алєксандр Лукашенко оцінює втрати країни від забрудненої російської нафти в сотні мільйонів доларів США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.