У Кремлі не задоволені риторикою Зеленського

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.06.2019 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29780

Прем’єр РФ Дмітрій Медвєдєв вважає суперечливими заяви представників нової української влади.

Про це він заявив в ефірі програми "Вести в суботу" на ВГТРК, повідомляє прес-служба російського уряду.

"Заяви, які лунають зараз із Києва, дуже суперечливі. Нібито вони хотіли б відновити певні процеси на базі Мінських угод. Водночас це супроводжується досить застарілою риторикою і такою, що, скажімо прямо, набила оскому", - сказав Медвєдєв.

Він також зазначив, що в Росії поки не бачать ніяких дій з боку української влади.

"Поки ми нічого нового не бачимо. Але я не хочу забігати вперед. В остаточному підсумку це все в руках нового президента, нової влади. Якщо вони захочуть якісь кроки зробити, вони їх зроблять", - додав прем’єр РФ.

Він підкреслив, що дипломатичні контакти з РФ були припинені з ініціативи української влади.

"Якщо вони захочуть щось реанімувати, вони цілком здатні це зробити - починаючи від дипломатичних контактів, контактів по лінії Міністерства закордонних справ, інших відомств уряду і закінчуючи якимись неформальними контактами, якщо вони захочуть їх використати. Це все на їхньому боці, що називається, кулька зараз на їхньому боці", - сказав Медвєдєв.

24 травня президент Володимир Зеленський провів першу зустріч із представниками української гуманітарної групи ТКГ у Мінську. Його поінформували про роботу гуманітарної групи, деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвища і списки заручників і зниклих, іншу проблематику.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську мають відновитися 5 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.