У Кремлі кажуть, що поважають Кучму, але все вирішує позиція Зеленського

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.06.2019 14:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29786

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що другий президент України Леонід Кучма досвідчений політик, але успіхи переговорного процесу щодо Донбасу в Тристоронньої контактній групі в Мінську залежать від Володимира Зеленського.

Про це він сказав журналістам у вівторок, передає російський "Інтерфакс".

"Кучма дуже авторитетний, досвідчений діяч, який добре розбирається в проблематиці, але дуже важлива концептуальна позиція глави держави", - сказав Пєсков.

Крім того, як повідомляє ТАСС, прес-секретар Володимира Путіна заявив, що поки немає конкретної дати проведення саміту "нормандської четвірки", оскільки перед зустріччю українська сторона повинна виконати "домашню роботу".

Він уточнив, що офіційний Київ поки знаходиться в стадії формування команди і "формулювання своїх позицій".

3 червня президент Володимир Зеленський повернув в переговори Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму.

Другий президент України Леонід Кучма погодився з пропозицією чинного президента Володимира Зеленського очолити Тристоронню контактну групу, повідомивши, що раніше "працював в якості весільного генерала", а тепер буде "приймати рішення".

Другий президент України Леонід Кучма представляв Київ у Тристоронній контактній групі у 2014-2018 роках.
В кінці вересня 2018 року Кучма заявив про намір завершити роботу в ТКГ.

22 листопада стало відомо, що президент Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

19 травня 2019 року Марчук повідомив про припинення своєї діяльності у Мінському процесі.

24 травня президент Володимир Зеленський провів першу зустріч із представниками української гуманітарної групи ТКГ у Мінську. Його поінформували про роботу гуманітарної групи, деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвища і списки заручників і зниклих, іншу проблематику.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.