Через російські ракети, турецьким пілотам закрили доступ до секретного F-35

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.06.2019 09:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29816

Турецьким військовим пілотам, які прибули до США для навчання керуванню винищувачами-бомбардувальниками F-35, закритий доступ до літаків і технічної інформації про ці машини.

F-35

Про це передає Радіо Свобода, посилаючись на журнал Foreign Policy.

За даними видання, це рішення ухвалив генерал Тод Кентербері, командир підрозділу, що базується на військовій базі Люк в штаті Аризона. Військові чекають на офіційне рішення Вашингтона про відмову від продажу літаків F-35 Туреччині. Сполучені Штати вимагають від Туреччини, свого союзника по НАТО, відмовитися від закупівлі російських зенітних комплексів С-400. Це є умовою продовження участі Туреччини в консорціумі з виробництва F-35 і придбання цих літаків. США побоюються, що літаки можуть використовуватися для поліпшення систем наведення російських зенітних комплексів.

Вашингтон дав Анкарі термін до 31 липня на остаточне рішення про відмову від закупівлі С-400. В іншому разі контракти на закупівлю F-35 будуть розірвані, а турецькі пілоти будуть відправлені додому. Зараз на базі Люк перебувають чотири пілоти і два турецьких інструктори. Як пише Foreign Policy, такий варіант виглядає найімовірнішим, оскільки поставки перших російських комплексів C-400 до Туреччини очікуються вже в цьому місяці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.