Криза у Молдові. Спецпредставник МЗС України Віктор Крижанівський відвідав Кишинів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.06.2019 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29825

Спецпредставник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський 12 червня здійснив робочу поїздку до Республіки Молдова, де провів зустрічі з усіма молдовськими очільниками.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

У першій половині дня відбулися зустрічі зі спікером обраного за результатами виборів 24 лютого ц.р. парламенту Зінаїдою Гречаний і призначеними парламентською більшістю прем’єр-міністром Майєю Санду та членами її уряду - главою зовнішньополітичного відомства Ніколаєм Попеску, віце-прем’єром з питань реінтеграції Василем Шовою.

У другій половині дня проведено зустрічі з прем’єр-міністром Павлом Філіпом та членами його уряду – віце-прем’єром з питань реінтеграції Крістіною Лєснік, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Тудором Уляновскі.

Український дипломат також зустрівся з Главою Делегації ЄС в РМ Петером Міхалко, Послом Румунії в РМ Даніелем Іоніце та представниками Посольства США в РМ.

Відбувся обмін думками щодо ситуації в РМ. Відзначено, що нинішня політична криза потенційно дестабілізує безпекову ситуацію в регіоні.

Віктор Крижанівський наголосив, що для України важливо, щоб Молдова і надалі рухалася шляхом європейської інтеграції. Україна закликає всі політичні сили в Республіці Молдова вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу, щоб уникнути силового протистояння і в підсумку знайти виважене рішення, яке стабілізує ситуацію і сприятиме подальшому демократичному розвитку держави.

МЗС України звертає увагу представників ЗМІ на важливість перевірки достовірності інформації, яка поширюється в інформаційному просторі, щодо контактів української сторони з молдовськими очільниками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.