Путіну не подобаються заяви Зеленського

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.06.2019 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29842

Президенту Росії Владіміру Путіну не сподобалися заяви президента Володимира Зеленського щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив під час прямої лінії у четвер.

"Він талановита людина. Пам’ятаю виступи на КВК у Москві десь в 2000-их роках. Все це було талановито і смішно. Але те, що ми зараз бачили (Путіну показали багатодітну сім’ю з Донбаса, яка переїхала до Росії - ред.) – не смішно. Це не комедія, це трагедія. І якщо він вже опинився у тому місці де він опинився – став головою держави, то треба ці проблеми вирішувати. Тим більше, що під час виборчої кампанії він неодноразово про це говорив і зробив це ядром своєї виборчої кампанії", - сказав він.

"А зараз, що відбувається. Будучи за кордоном, в Парижі, він заявив, що не збирається говорити з сепаратистами. Тобто з представниками цих невизнаних республік. А як тоді вирішувати цю проблему? В сучасній історії немає жодного прикладу, коли конфлікти такого роду вирішувалися без прямого діалогу між конфліктуючими сторонами", - додав він.

Путін також заявив, що обстріли зі сторони Збройних сил України збільшилися.

"А говорилося під час передвиборчої кампанії, що вони зупиняться. Говорилося, що буде припинена блокада, прямого порушення Мінських домовленостей, яке говорить про те, що слід відновити господарські зв’язки "ЛНР" і "ДНР" з усією економікою України. Нічого ж не робиться. Блокада тільки посилюється. Нічого не відбувається", - сказав він.

Путін заявив, що кроки назустріч це найпростіше, але потрібна "політична воля українського керівництва".

Раніше другий президент України, представник країни в ТКГ Леонід Кучма раніше заявив, що Рада національної безпеки і оборони може переглянути торгівельні обмеження по відношенню до ОРДЛО тільки після повернення українських активів в українське правове поле.

Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про "режим тиші" в зоні збройного конфлікту норму "не стрілятиу відповідь".

Він також заявляв, що Донбас не знаходиться в економічній блокаді, є лише затверджене РНБО тимчасове обмеженняна переміщення товарів.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що під час першої зустрічі з президентом РФ Путіним скаже йому, що Донбас і Крим - це Україна.

Зеленський у четвер заявив, що уже зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком та досяг певних домовленостей щодо розбудови Донбасу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.