Екстрадиція Фірташа: МЗС Австрії аналізує національні інтереси

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.07.2019 20:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29902

Міністерство закордонних справ Австрії вивчає питання видачі українського мільярдера Дмитра Фірташа США. Йдеться, зокрема, про те, чи відповідає екстрадиція українця національним інтересам.

Доля українського олігарха Дмитра Фірташа, якого правоохоронці у США звинувачують у корупції, перебуває у руках австрійського уряду. Після того, як захистом Фірташа були вичерпані всі юридичні важелі, аби через суд завадити екстрадиції до Сполучених Штатів, остаточне рішення має ухвалити міністр юстиції Австрії.

Як повідомили DW у міністерстві юстиції, питання видачі українського бізнесмена нині перебуває на розгляді зовнішньополітичного відомства країни, яке сформулює мін’юсту свою офіційну позицію. Відповідно до австрійського законодавства, міністр юстиції має ухвалювати рішення "з урахуванням інтересів та міжнародних зобов’язань Республіки Австрія". Саме з цієї точки зору питання екстрадиції має оцінити МЗС.

П’ять років у Відні

У міністерстві закордонних справ Австрії не відповіли на запит DW про часові рамки розгляду питання і про те, чи проводяться з цього приводу консультації з Вашингтоном. Американські адвокати Дмитра Фірташа раніше заявляли, що в разі програшу в австрійських судах вони очікують екстрадиції свого підзахисного до США вже на початку липня.

Фірташ перебуває у Відні з весни 2014 року, відколи його було заарештовано за запитом США. У Сполучених Штатах бізнесмена звинувачують у намірах отримати дозволи на видобуток титанової руди в Індії за допомогою хабарів. Планувалося, як випливає з матеріалів кримінального провадження, що підприємство олігарха постачатиме титан до США. У разі визнання винним Дмитру Фірташу загрожують десятки років ув’язнення і конфіскація майна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.