Зеленський та Волкер обговорили ситуацію на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.07.2019 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29951

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером та постійним представником США при Європейському союзі Гордоном Сондландом.

Зеленський обговорив із представниками адміністрації США поточну ситуацію в зоні проведення Операції об’єднаних сил, зокрема процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської.

Під час зустрічі сторони відзначили необхідність здійснення підтримуваними Росією бойовиками узгоджених сторонами взаємних кроків, які дозволять успішно завершити процес розведення сил і покращити гуманітарну ситуацію на лінії розмежування.

Посольство США в Україні повідомило, що Волкер та Сондланд обговорили співпрацю між Україною та США і висловили непохитну підтримку Сполученими Штатами демократії, безпеки та добробуту України.

26 червня українські військові відійшли з однієї з позицій перед КПВВ у Станиці Луганській. У підтримуваному Росією угрупованні «ЛНР» також заявили про розведення сил у Станиці Луганській і додали, що цей процес може зайняти до трьох днів. ​

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що бойовики повідомили про завершення розведення сил біля Станиці Луганської.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.