Винищувачі НАТО двічі за тиждень супроводжували російські літаки над Балтикою

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 29.07.2019 19:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29954

Винищувачі НАТО, які виконують місію Балтійського повітряного патрулювання, минулого тижня двічі піднімалися в небо, щоб упізнати і супроводити російські військові літаки, що летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомило Міністерство оборони Литви.

«22-28 липня винищувачі НАТО, які проводять місію повітряного патрулювання НАТО в Балтії, двічі піднімалися в небо для ідентифікації та супроводу військових літаків Російської Федерації в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться в повідомленні.

Минулого понеділка винищувачі Альянсу упізнали російський винищувач "Су-24", що летів з основної частини РФ в Калінінградську область. Цей борт був з вимкненим транспондером, не підтримував зв’язок з регіональними диспетчерами, був без заздалегідь узгодженого льотного плану.

У неділю був супроводжений транспортний літак Іл-76, який прямував з Калінінградської області на основну територію Росії. Він летів з включеним транспондером, підтримував зв’язок авіадиспетчерами, але у нього не було льотного плану.

Місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з авіабаз в Литві та Естонії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.