У НАТО вважають, що анексія Криму сталася через конкуренцію наддержав

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.08.2019 10:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29975

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ вважає, що анексія Криму Росією сталася «внаслідок конкуренції великих держав».

Про це Столтенберг заявив, виступаючи в Центрі стратегічних досліджень при Університеті Вікторії (Нова Зеландія), передає Радіо Свобода.

«Першим викликом для світової безпеки є зростання конкуренції між великими державами. І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму до Північної Кореї, від Сирії до Південно-Китайського моря. Анексія Криму – це перший випадок захоплення однією державою територій іншої після Другої світової війни», – зазначив Столтенберґ.

Також генеральний секретар НАТО відзначив, що спостерігається «зростання російської присутності в інших країнах і регіонах, зокрема, на Близькому Сході».

За його словами, Москва прагне «підірвати довіру до демократичних інститутів в декількох країнах-членах НАТО і в інших місцях».

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.