У США розповіли про новий бомбардувальник

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 20.08.2019 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30020

ВПС США будують новий “тестовий” літак В-21 – бомбардувальник Стелс, який може оминати найсучаснішу систему військово-повітряної оборони і непомітно вражати цілі на ворожій території.

Про це повідомляє The National Interest.

"Ми уважно слідкуємо за створенням нового тестового літака і відповідного програмного забезпечення для підтримки польоту", - оголосив голова штабу ВПС США генерал Девід Голдфін у виступі в Інституті Мітчелла з авіакосмічних досліджень. "Наша впевненість в проекті залишається дуже високою", - додав він.

"Хоча деталей відомо небагато, інженери, спостерігачі, керівники програм ВПС чітко заявляють – цей бомбардувальник запровадить технології Стелс, яких ще не бачив світ", - пише колишній посадовець Пентагону Крис Осборн в статті для The National Interest.

Розробка технологій Стелс отримала новий поштовх у відповідь на модернізацію Росією та Китаєм технологій протиповітряної оброни і використання цифрових технологій системами С-300 та С-400, наголошує видання.

Технології Стелс передбачають створення літака, непомітного для ворожих радарів. Зброю такий літак має всередині, антени та сенсори вбудовано у корпус, щоб мінімізувати можливість виявлення форми літака. Двигуни літаків Стелс приховані, щоб зменшити можливість виявлення температурного сліду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.