Суд арештував Богатирьову, застава — 6 мільйонів

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 28.08.2019 18:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30044

Печерський райсуд Києва заарештував ексміністра охорони здоров’я часів Віктора Януковича Раїсу Богатирьову з можливістю внесення застави в сумі 6 млн грн.

Відповідне рішення ухвалила суддя Світлана Смик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клопотання прокуратури задовольнити. Застосувати до Богатирьової Раїси Василівни запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у 60 днів з можливістю внесення застави у 6 мільйонів гривень", - оголосила суддя.

Вона додала, що на Богатирьову у випадку внесення застави покладається обов’язок з’являтися до слідчого за першим викликом і не відлучатися з місця проживання.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров’я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну і була затримана в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Раніше рішенням Голосіївського суду Києва від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

У столичній прокуратурі пояснили, що орган досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо експосадовця МОЗ, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, розташований на території Дніпровського району Києва. У цьому зв’язку Голосіївський районний суд м. Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення.

Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 року вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.