Поліцаї кошмарять прихильників шамана, який ішов виганяти Путіна

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 24.09.2019 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30120

В Іркутській області Росії знову затримали прихильників шамана Олександра Габишева, який ішов пішки в Москву, щоб «вигнати Путіна».

Про це пише «МБХ медіа» з посиланням на координатора «Правозахист Листівки» Олексія Прянишникова.

«Мова йде про тих, хто йшов проїжджою частиною. Хтось зняв це на відео, і їх затримала поліція. Зараз оформляють в ДІБДР. Ідеться, швидше за все, про статтю 12.29 КпАП (порушення пішоходом правил дорожнього руху). Буде штраф, а декого можуть відпустити просто після надання пояснень», - сказав Прянишников.

Раніше у неділю в Іркутську затримували чотирьох прихильників шамана. Їх відпустили після надання пояснення з приводу нібито зробленого сусідами дзвінка про бійку в квартирі.

Як повідомлялося, Габишев у березні вирушив до Москви для проведення «обряду вигнання Путіна. У Бурятії, до якої він дійшов, були масові протести, в тому числі і через дії влади після затримання прихильників Габишева.

Його затримали 19 вересня на кордоні Бурятії та Іркутської області. Проти шамана порушили кримінальну справу про публічні заклики до екстремістської діяльності (ч.1 ст.280 КК). З нього взяли підписку про невиїзд. При цьому Габишев відкликав угоду про добровільне обстеження в психдиспансері. Зараз він збирає допомогу для захисту від висунутих проти нього обвинувачень.

«Правозахист Листівки» - один з проектів «Відкритої Росії», який захищає людей, переслідуваних державою за погляди, політичну і громадську діяльність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.