Хоч НУ багато в чому не влаштовують формулювання компромісу, але виконуватися домовленості будуть

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.05.2007 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3013

Два пленарних дні більш, ніж достатньо для ухвалення пакету, необхідного для проведення виборів, вважає лідер НУ Вячеслав Кириленко. Пакет, у разі чого, можно проголосувати й без комуністів та соціалістів.

“Суботні домовленості Президента, прем’єра і голови Верховної Ради – взаємний крок назустріч, але багато чого із тексту цієї заяви партію “Наша Україна” не влаштовує. Однак ми свідомі, що кожна політична сила повинна робити кроки назустріч один одному. Тому “Наша Україна” готова докласти всіх зусиль для того, щоб домовленості були реалізовані у парламенті за два дні”, - зазначив під час брифінгу голова партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко.

“Два дні – це більш ніж достатній термін для того, щоб ухвалити декілька законопроектів та постанов, - переконаний він. - Дискусія щодо змісту цих законопроектів проводилася протягом трьох тижнів на засіданнях робочої групи”.

“Позачергові парламентські вибори розв’яжуть всі політичні протиріччя, які накопичилися за останні декілька місяців. Перевибори мають пройти на чесній та демократичній основі, - наголосив Кириленко. - Тому зміни до закону про вибори мають стати предметом особливої дискусії”.

Лідер фракції зауважив, що після погодження документів на рівні керівників фракцій, вони мають бути винесені на розгляд Верховної Ради: “Пакетне голосування по узгоджених законопроектах – найбільш ефективна процедура. Адже у цьому пакеті є певні норми, на які ніколи не погодяться певні фракції. Вони будуть використовувати це задля затягування часу і подальшого загострення політичної кризи. Такі моменти стосуються деяких змін до закону про вибори. Тому відповідальні фракції – “Наша Україна”, БЮТ та партія Регіонів – можуть самостійно проголосувати за ці зміни”.

При цьому він зазначив, що "Наша Україна" обов’язково голосуватиме за зміни до Держбюджету, які передбачають підвищення соціальних виплат, а також за зміни до бюджету, якими будуть виділені кошти на виборчу кампанію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.