Кулеба: Я б хотів почитати стенограми, як Макрон з Путіним обговорює Україну

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 26.09.2019 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30132

Україна дуже високо цінує підтримку Європейського Союзу загалом, і зокрема внесок Німеччини й Франції.

Про це 26 вересня заявив журналістам віцепрем’єр-міністр з питань інтеграції з ЄС Дмитро Кулеба.

"Ми надзвичайно цінуємо підтримку Європейського Союзу загалом, ми надзвичайно цінуємо підтримку Німеччини і Франції. Є питання, де наші позиції розбіжні, наприклад, питання повернення Росії до "групи Семи" або питання "Північного потоку-2", але ми надзвичайно цінуємо їхню підтримку", - сказав Кулеба.

Він додав, що на робочому рівні буде зроблено "все, що має бути зроблено", аби уникнути можливих непорозумінь з цими країнами після публікації стенограми телефонної розмови президентів Зеленського і Трампа.

Пані Меркель та пан Макрон "не є новачками в дипломатії, і вони прекрасно розуміють контекст того, що відбувалося, і ту важливість, яку зараз має Україна і спроба розв’язати конфлікт, який почався через російську агресію, для загального стану справ Європи. Це не рівень якихось особистих образ, це рівень великої політики", - підкреслив віцепрем’єр.

Він зауважив, що є реальна дипломатія, коли люди розмовляють і говорять "іноді одне, іноді інше".

"Це робочий процес. Тут в силу внутрішньополітичної американської кризи цей процес вийшов назовні. От я б хотів, наприклад, почитати стенограми, як президент Макрон з президентом Путіним обговорює Україну, і потім ми б вирішували, хто на кого має ображатися і які кризи мають виникати", - резюмував Кулеба.

Як повідомлялося раніше, речниця Верховного представника ЄС із закордонних справ, віцепрезидента Єврокомісії Федеріки Моґеріні Майя Косьянчич, коментуючи оприлюднену Білим домом стенограму розмови президентів Трампа та Зеленського, назвала безпрецедентною підтримку України Євросоюзом.

Зокрема, вона підкреслила: як переконаний прихильник України і її демократичного шляху, Євросоюз разом з європейськими фінансовими інститутами за п’ять років мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ в Україні.

У ЄС наголошують, що вказана сума у понад 15 млрд євро не враховує наданих Україні "численних внесків" від окремих країн-членів ЄС.

Раніше президенти України та США Володимир Зеленський та Дональд Трамп в оприлюдненій Білим домом стенограмі розмови за 25 липня висловили думки про те, що країни Європи роблять недостатньо кроків для допомоги Україні у порівнянні зі США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.