Місія ООН вимагає вільного доступу до затриманих на окупованому Донбасі

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 12.12.2019 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30339

Моніторингова місія ООН з прав людини наполягає на безперешкодному конфіденційному доступі до затриманих на окупованій території Донбасу, що прописано в комюніке нормандської зустрічі в Парижі.

Про це заявила голова Місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер під час презентації періодичної доповіді щодо ситуації на Сході України за період з 16 серпня до 15 листопада цього року.

"Хочу наголосити, що діяльність моніторингової місії ООН з прав людини на території, яка контролюється самопроголошеними республіками, вкрай обмежена. Я закликаю надати Місії безперешкодний конфіденційний доступ до місць тримання під вартою і затриманих", - сказала Богнер.

Вона підкреслила, що в комюніке за підсумками зустрічі нормандської четвірки в Парижі 9 листопада було визначено необхідність надання міжнародним організаціям повного і безумовного доступу до всіх затриманих.

"Сподіваємося, що це дасть новий імпульс для забезпечення можливості такого доступу", - зазначила голова Місії.

Богнер також констатувала, що попри численні звернення, Російська Федерація досі не надала Місії доступу до півострова.

"Закликаємо Росію полегшити доступ (для представників Місії - ред.), тому що це допомогло б посилити захист осіб, які перебувають у вразливому становищі, і надіслало б позитивний сигнал міжнародній спільноті", - вважає Богнер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.