Поліція назвала людей, які підклали вибухівку під авто Шеремета

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 12.12.2019 19:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30341

За висновками правоохоронців, люди, які заклали вибухівку під авто журналіста Павла Шеремета - це Андрій Антоненко і Юлія Кузьменко.

Загалом у справі про вбивство Павла Шеремета вже затримали п’ятьох осіб. Про це на пресбрифінгу у Києві повідомив генерал Євген Коваль.

За його словами, слідство провело 800 виймок документів, допитала 3 тис. осіб, проаналізували тисячі телефонних абонентів і телефонів. Слідчі проаналізували дані з камер спостереження, а також ходу підозрюваних та провели сотні експертиз.

На підставі проаналізованих матеріалів, у поліції склали схему руху підозрюваних.

Під час брифінгу продемонстрували відео, як ймовірно закладали вибухівку під авто журналіста, також показали відео з чоловіком, на якому була куртка з принтом.

За словами генерала, фігуранти у справі вбивства Шеремета фігурували у інших справах про вибухи.

Цей принт з куртки слідчі впізнали на фото, які стосувалися іншого вибуху - підрив електроопори в Херсонської області в 2015 році. Вивчивши коло осіб, поліцію зацікавив громадянин Антоненко, бо він часто носить одяг, який схожий на одяг підозрюваного у вбивстві журналіста.

Поліція зупинилась на версії про те, що Шеремета вбили для дестабілізації соціально-політичної ситуації в державі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що є дозвіл слідства на оприлюднення деталей розслідування і заявив: "Де та межа, коли патріотизм перетворюється на зраду країни".

Затримані

Раніше керівник МВС Арсен Аваков оголосив про підозри і затримання фігурантів справи про вбивство відомого журналіста Павла Шеремета.

Серед них, зокрема - рок-музикант і військовий Андрій Антоненко, відомий також як Riffmaster.

Андрій Антоненко - волонтер, який пішов на контракт у Сили спецоперацій. Він також є автором гімну ССО "Тихо прийшов, тихо пішов".

Журналістка Insider Ольга Худецька також написала про інших фігурантів справи: "Юлія Кузьменко, волонтерка, в цивільному житті лікарка, заввідденням рентгенографії. Повідомив адвокат Влад Добош, він їде до неї на обшук теж".

На початку листопада поліція також затримала у справі Шеремета колишніх добровольців і учасників АТО Владислава та Ірину Грищенків.

Згодом Владислав Грищенко заявив у суді, що слідство пропонувало йому визнати винним в обмін на свободу його дружини.

Справа Павла Шеремета

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року: автомобіль, в якому він перебував, вибухнув прямо посеред Києва, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького.

Попри те, що представники української влади неодноразово називали встановлення винуватців злочину "справою честі", успіхів в розслідуванні досягнуто не було.

У Нацполіції заявляли, що пріоритетною версією слідства є вбивство Павла Шеремета, пов’язане з його журналістською діяльністю. Втім, генпрокурор Юрій Луценко минулого року зазначав, що "серйозного прогресу" у справі немає.

У третю річницю загибелі Шеремета, його друзі та колеги влаштували акцію "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді" і закликали притягти керівників правоохоронних органів до відповідальності.

В липні 2019 року президент Володимир Зеленський провів зустріч з очільниками МВС і Нацполіції щодо загибелі Павла Шеремета, під час якої голова держави пообіцяв, що результат у цій справі буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.