Ситуація з імпічментом не погіршила двосторонніх стосунків

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 31.01.2020 19:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30458

Ситуація з імпічментом Дональда Трампа не зіпсувала українсько-американські відносини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео, відповідаючи на запитання журналістів.

«Мені здається, чесно кажучи, що навпаки. У нас дуже гарні відносини між нашими країнами», – сказав Зеленський.

«Мені здається, що у нас новий крок у наших відносинах, нове відчуття, ми багато зустрічаємось. Я не впевнений, що на ці теплі і важливі відносини якось вплинуло питання з імпічментом пана президента Сполучених Штатів», – заявив президент України.

Відповідати на запитання, пов’язані зі скандальною темою імпічменту Трампа і ролі, яку в цьому відіграла Україна, довелось і держсекретарю США.

Представник Associated Press поцікавився, чи вимагали від України розслідувати справу сина віце-президента Байдена? Чи було це передумовою відновлення військової допомоги Україні? Умовою зустрічі Зеленського і Трампа у Вашингтоні? І чи залишається така вимога умовою нової зустрічі президентів у Білому домі?

«Я здивований вашим запитанням, – сказав Майк Помпео. – Але моя відповідь не здивує вас. Ні, не було ніяких умов, аби президент Зеленський міг приїхати до Вашингтона. Просто нам потрібно знайти відповідний час, відповідні можливості для цієї зустрічі».

Відповідаючи ж на запитання журналістів, коли буде призначено нового американського посла в Україні та нового спецпосланця замість Курта Волкера, держсекретар США заявив: «Ми дипломатичні справи вирішимо з часом, і все буде на своєму місці».

Про те, що Україна зацікавлена у призначенні спецпредставника Держдепартаменту США з питань України, президент Зеленський сказав під час вступної промови на брифінгу.

Як він зауважив, «Сьогодні я висловив надію, що Сполучені Штати Америки будуть більш активно залучені до процесів мирного врегулювання на Сході України та деокупації Криму, завдяки призначенню з цих питань окремої посадової особи з Державного департаменту».

Під час офіційного візиту до України Майк Помпео запевнив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі з російською агресією, за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

У Київі Держсекретар США провів переговори з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком. Він також вшанував пам’ять українських бійців, що загинули на Донбасі, поклавши квіти до «Стіни пам’яті загиблих за Україну».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.