Ситуація на фронті поступово загострюється

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2020 20:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30465

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив сім обстрілів по нашим позиціям, а саме:

три рази неподалік Павлополя – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї;

поруч з Опитним – з протитанкового ракетного комплексу ворог здійснив 2 постріли;

двічі в районі населеного пункту Авдіївка – зі станкового протитанкового гранатомету – 9 пострілів, а також противник здійснив обстріл зі стрілецької зброї;

поблизу Пісків – з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

Три ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:

двічі поруч з Новотошківським - з міномету калібру 120 мм – 9 мін;

неподалік Оріхового – зі 120-мм міномету противник випустив 5 мін.

Сьогодні, 3 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
03 ЛЮТОГО 2020 РОКУ


На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

02 лютого збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив чотири обстріли по нашим позиціям, а саме:

два рази поблизу Пісків – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

неподалік Лебединського - зі станкового протитанкового гранатомету противник здійснив 9 пострілів, а також вів обстріл з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;

поруч з Василівкою – з автоматичного гранатомету, великокаліберного кулемету та іншої стрілецької зброї;

Вісім ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:

чотири рази в районі населеного пункту Луганське – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 34 міни, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

двічі поблизу Кримського – з 82-мм міномету – 25 мін, озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поруч з Новотошківським - з міномету калібру 120 мм – 6 мін;

неподалік населеного пункту Гладосове – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ї\На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння.

Вчора, 2 лютого, внаслідок ворожих обстрілів було поранено двох українських захисників, ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 2 умисних вбивства, 1 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, а також 7 фактів незаконного обігу наркотичних речовин. Також виявлено 38 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 14922 особи та 2019 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 12601 особа та 1583 транспортних засоби.

У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 28 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.