У Києві відкритий Музей радянської окупації. Після відкриття був скоєний хакерський напад на сайт Товариства Меморіал імені Василя Стуса

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 30.05.2007 22:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3050

Конференція київської організації Товариства Меморіал імені Василя Стуса прийняла рішення про надання статусу Музею радянської окупації експозиції “Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції”, яка раніше діяла.

Ще 30 листопада 2001 року в приміщенні Київської міської організації товариства Меморіал імені Стуса була відкрита перша на пострадянському просторі музейна експозиція “Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції”, яка відображає комуністичні злочини періоду окупації України 1917-1991 років, повідомляє Кореспондент.net.

З часу відкриття експозиції Товариство значно розширило свою діяльність. Експозиція з пересувних стендів переросла в повноцінний музей, у якому крім наукової та пізнавальної, ведеться навчальна і виховна робота серед молоді.

У музеї з’явилися нові експонати, експозиції “Київський мартіролог”, “Українські Соловки”, “Мовна експозиція”. Зібрано колекцію архівних документів, сформована наукова бібліотека, відеотека науково-популярних фільмів та інші матеріали й експонати, "які розкривають злочини проти українського народу в період радянської окупації".

З огляду на пропозиції членів Товариства, численні побажання відвідувачів і рішення Ради Товариства від 10.04.2007 р., протокол №9, учасники Конференції, вирішили надати музею при Київській міській організації Товариства Меморіал імені Стуса назву “Музей радянської окупації України”.

Конференція також постановила раду і правлінню Товариства здійснити реєстрацію музею зі статусом громадського відповідно до Закону України Про музейну справу.

Експозиції і матеріали музею відкриті для вільного перегляду з 10:00 до 17:00, крім суботи і неділі, за адресою м. Київ, вул. Стельмаха 6-А (неподалік від Голосіївської площі), тел. 8-044-258-00-71. Екскурсії для організованих груп можна замовити заздалегідь.

Від "Аратти". Одразу після повідомлення про відкриття Музею радянської окупації була здійснена хакерська атака на сайт київської організації Товариства Меморіал імені Василя Стуса. Станом на 22:30 перша сторінка містила наступне повідомлення:

Сайт атаковано

Після повідомлення про створення Музею совєтської окупації сайт був атакований і зараз ведуться роботи над його відновленням.

Завітайте пізніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.